Doornse Kastelentocht in de geest van de Duitse Keizer

Koetsen en Duitse oldtimers bij Huis Doorn op 21 augustus 2022

Na alle coronaperikelen van de afgelopen jaren zijn de Utrechtse Heuvelrug en omliggende gemeentes op zondag 21 augustus eindelijk weer het decor van de Kastelentocht van vereniging De Stichtse Aanspanning. En wel voor de 55ste editie van de Kastelentocht – een jubileum dus! Koetsiers rijden met hun aanspanningen die dag een prachtige tocht langs een aantal kastelen en landgoederen in de omgeving. Oude tijden herleven, want zij nemen hun mooiste authentieke rijtuig mee en spannen hun beste paard(en) in. En trekken bovendien historische kleding aan die past bij het type rijtuig en de tijd waarin het is gebouwd. Ook de paarden zijn op-en-top verzorgd. De Kastelentocht is door de vele bezoekers een van de grootste evenementen in Nederland voor liefhebbers van authentieke rijtuigen.

Huis Doorn

Huis Doorn is ook dit jaar weer de thuisbasis van de Kastelentocht. Het ligt op een schitterend landgoed in een fraai park, aangelegd volgens de Engelse landschapsstijl. Huis Doorn is een al jaren een museum en bovendien één van de mooiste kastelen in de provincie Utrecht. Neem op 21 augustus een kijkje in het museum. Of wandel door het mooie park met de Auguste Victoria rozentuin, het pinetum, het mausoleum, de kapel en de houtzaaghut.

Oldtimers

Het begint een traditie te worden: ook dit jaar zijn er weer prachtige oldtimers te zien tijdens de Kastelentocht. Het stokje is overgedragen aan de Mercedes-Benz Club Nederland die een presentatie van klassieke auto’s gaat verzorgen. Wist u trouwens dat Wilhelm II, de laatste Duitse keizer, zich destijds liet rondrijden in een prachtige Mercedes-Benz 770 K Pullman cabriolet F? Zou hij er dan trots op zijn als hij zou weten dat er zoveel mooie Duitse auto’s voor Huis Doorn te zien zijn?!  

Programma

Genoeg historie en pk’s op één plek dus! De toegang tot het terrein is gratis. De rijtuigen stellen zich vanaf 09.00 uur op. De ochtendrit gaat om 10.00 uur van start. Rond 12.30 – 13.00 uur keren de rijtuigen terug voor de middagpauze. Dan heeft het publiek de tijd om de rijtuigen en paarden van dichtbij te bekijken en een praatje te maken met de koetsiers. Rond 14.00 uur vertrekt de middagrit die rond 15.30 uur wordt afgesloten. Een professionele spreker geeft uitleg over de aanspanningen en oldtimers..

Programmaboekjes zijn in de voorverkoop en op het terrein te koop. Op het landgoed van Huis Doorn kunt u bij De Oranjerie terecht voor een lekker hapje en drankje. Woont u in de buurt, kom dan op de fiets. De Kastelentocht Doorn wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrechtse Heuvelrug en alle andere sponsors en vrijwilligers die het evenement een warm hart toedragen.

Huis Doorn,
Langbroekerweg 10,
3941 MT in Doorn, www.huisdoorn.nl 

Mercedes-Benz Club Nederland, www.mbcn.nl

Het programma van 21 augustus 2022

MEERIJDEN MET DE KASTELENTOCHT ?

Wilt u meerijden met de Kastelentocht, meldt u dan zo snel mogelijk aan bij Maartje van der Welle. Als u dit doet vóór 30 juni, kan uw aanspanning nog worden vermeld in het programmaboekje van de Kastelentocht.
Kent u enthousiaste rijders met een authentieke aanspanning? Nodig ze uit om onze Kastelentocht mee te rijden! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! De benodigde formulieren kunt u hier downloaden: